Over ons

Homemade Productions is in oktober 2013 opgericht door Dick van den Heuvel en Gerda van Roshum en heeft als doel om theater te produceren voor jongeren in een zo'n breed mogelijk circuit maar wel altijd over maatschappelijke thema's. In januari 2014 bracht Homemade de musical "Afblijven" uit, over het meisje Melissa dat ontzettend graag wil dansen maar zoveel angsten heeft dat ze haar toevlucht zoekt tot drugs. De voorstelling was 80 keer te zien in Nederlandse theaters en trok zo'n 30.000 bezoekers.

Daarna produceerde Homemade de jongerenmusical "Sjeekspier" over jongeren en geld; een project dat gerealiseerd is in samenwerking met de Rabo Bank IJsseldelta en Delta Wonen in Zwolle, als ook het Odeon Theater en Song & Dance daar.

In de zomer van 2014 won Homemade Productions de Vodafone Mobiles for Good Challenge met de ontwikkeling van een platform waar jongeren en theatermakers met elkaar kunnen communiceren over de onderwerpen die wij in onze voorstellingen aan bod laten komen.

Op dit moment ontwikkelt Homemade de musical "Hotel de Grote L" naar het bekende boek van Sjoerd Kuyper, een voorstelling die in 2016 in de theaters te zien zal zijn. En daarnaast komt in 2016 ook de Zuid Afrikaans-Nederlandse coproductie "Off Side" uit, een musical over een voetballiefde tussen een meisje van hier en een jongeren van daar!